En ung kvinna tittar på sin mobil och ler

Studentförmåner

Publicerad: 2022-01-07

|Uppdaterad: 2023-01-12

Att vara studentmedlem i Fackförbundet ST är helt gratis under hela din studietid – och ytterligare fem år därefter. Trots det kan du få väldigt mycket av medlemskapet.

Förmåner för dig som blir studentmedlem i ST

Öva på begåvningstester med SquidFactor

Rekrytering idag är så mycket mer än CV och personligt brev. De flesta som söker en statlig tjänst får räkna med både personlighets- och begåvningstest. Exakt hur testerna ser ut varierar beroende på arbetsgivare.

SquidFactor låter dig öva på olika begåvningstester, i ett unikt och individuellt utformat flöde av frågor och återkoppling. Öva på datorn eller i mobilen, när och hur det passar dig.

Läs mer om begåvningstester med SquidFactor

Förbättra din LinkedIn-profil

LinkedIn är givet som verktyg när du nätverkar och söker jobb. Men hur sticker du ut i mängden? Vår samarbetspartner Go Monday granskar din profil och kommer med värdefull feedback om hur du väcker arbetsgivarnas intresse. 

Läs mer om LinkedIn-förmånen .

Feedback på ditt CV

Ett fungerande CV ska ta dig hela vägen till arbetsintervjun. Men att få ner alla sina meriter, erfarenheter och kompetenser är inte alltid så lätt. Vår samarbetspartner Go Monday granskar ditt CV. Vi jobbar tillsammans med dig så du får bästa möjliga utgångspunkt när du söker jobb i staten.

Läs mer om CV-förmånen.

Rådgivande samtal med en jobbexpert

Vi på Fackförbundet ST vill ge dig de bästa möjliga förutsättningarna för att gå framåt, växa och trivas i ditt yrkesliv. Därför får du som studentmedlem ta del av Go Mondays erfarna karriärcoacher. De hjälper dig sätta upp rätt mål så du når nästa steg i din karriär.

Läs mer om rådgivningsförmånen

Förhandling och rättshjälp

Som studentmedlem kan du ha rätt till juridiskt stöd om du jobbar extra vid sidan om studierna. Vi kan dina rättigheter och företräder dig om du hamnar i en tvist med din arbetsgivare.

Försäkringar

Som ny studentmedlem ansluts du automatiskt till ett försäkringspaket som ingår i ditt medlemskap utan extra kostnad i tre månader. Försäkringspaketet är anpassat för dig som är student och innehåller bland annat studieavbrottsförsäkring och diagnosförsäkring.

Läs mer om Fackförbundet STs studentförsäkringar

ST Direkt

Har du frågor om arbetslivet? Våra kunniga rådgivare kan svara på dina frågor om lön, anställningsvillkor, arbetsmiljö och mycket mer. Du når oss på 0771-555 444. 

Kontakta ST Direkt

ST:s internationella stipendium

Vill du skriva en uppsats utomlands om det fackliga arbetets betydelse för hållbar utveckling, fred och demokrati? Då kan du som studentmedlem söka Fackförbundet ST:s internationella stipendium.

Läs mer om ST:s internationella stipendium.  

Föreläsningar och arbetsplatsbesök

Varje termin ordnar vi karriär- och yrkesföreläsningar och besök på intressanta statliga arbetsplatser. Få inspiration och kompetens för att öka dina möjligheter till drömjobbet i staten.

Rabatter

Som studentmedlem får du extra förmånliga priser när du handlar hos Adlibris. Vi har även fina erbjudanden på banklån och semesterboende

Publikt

Håll koll på vad som händer i statlig sektor. Som studentmedlem får du tidningen Publikt som kommer 8 gånger per år.

Lägre fackavgift när du börjar jobba

När du börjar jobba i staten får du hela första året av ditt medlemskap som yrkesverksam för endast 100 kr.

Bli studentmedlem