Kille i klassrum

Om ST Student

ST Student förbereder dig på en karriär i staten. Vi är experter på karriärmöjligheter i statlig sektor och kan hjälpa dig hitta ditt drömjobb i staten.

Varför ska du vara med i facket som student?

Du får:

  • Kvalificerad rådgivning kring jobbsök, arbetsvillkor och karriär medan du studerar
  • Möjlighet att knyta kontakter på våra olika evenemang, föreläsningar och arbetsplatsbesök
  • Branschinformation från den statliga sektorn så du är uppdaterad
  • Medlemskapet för 100 kronor under hela studietiden

Se alla dina studentförmåner här.

Bli medlem här

Efter examen

När du fått jobb i staten finns ST på de flesta statligt arbetsplatser och jobbar för att du ska få ett så bra yrkesliv som möjligt. Du kan då välja att uppdatera ditt studentmedlemskap till ett som är anpassat till ditt yrkesliv. Upp till fem år efter din examen kan du välja att bli yrkesverksam medlem i ST och endast betala 100 kr för hela ditt första medlemsår (ordinarie pris 996 kr).

Så det lönar sig att gå med i facket under studietiden. Då ingår vår förmånliga inkomstförsäkring och förhandlingsstöd om du skulle råka illa ut på jobbet, samt alla dina andra förmåner.

Uppdatera ditt medlemskap här!

 

ST Student – en del av Fackförbundet ST

ST Student är Fackförbundet STs studentmedlemskap för dig som studerar på universitet eller högskola. Vi förbereder dig på en karriär i staten och guidar dig på din väg till drömjobbet.

Eftersom ST är experter på staten kan vi erbjuda gedigen kunskap och stöd till dig som är nyfiken på staten. Oavsett om ditt framtidsjobb är på statlig myndighet eller verk, bolag med statligt uppdrag, statligt finansierad stiftelse, universitet eller högskola.

Alla som studerar en utbildning som varar minst 3 månader kan bli medlem i ST Student.

Bli medlem här!

ST Student digitalt

STs blogg Hej jobbet! riktar sig till dig som är nyfiken på att jobba inom statlig sektor. Här bloggar vi som är anställda vid STs kansli, STs förtroendevalda och gästbloggare om ämnen som rör sig kring att ta steget ut i arbetslivet.

Om du vill ha kontinuerliga uppdateringar och information som rör dig studentmedlem så kan du även följa oss gärna på vår facebook-sida