Allt det här får du som medlem

Ett medlemskap i Fackförbundet ST kostar lite mindre än många andra fackförbund, men ändå ingår väldigt mycket. Från inkomstförsäkring och karriärtjänster till fackligt stöd och möjlighet att påverka.

Förhandlingshjälp

Våra ombudsmän och jurister är experter på de avtal och lagar som gäller för dig som jobbar inom statlig verksamhet. Vi kan dina rättigheter och företräder dig om du till exempel blir uppsagd, diskriminerad eller inte får ut din lön.

Läs om STs förhandlingshjälp

Facklig rådgivning

Det är inte alltid lätt att hålla koll på sina rättigheter och skyldigheter i arbetslivet. När du behöver snabba svar om din lön och dina villkor är det viktigt med ett fackförbund som är lätta att komma i kontakt med. Med över 8000 förtroendevalda finns ST alltid nära till hands lokalt. Du kan också ringa eller mejla ST Direkt som ger dig snabba svar varje vardag 8-17.

Kontakta ST Direkt Kontakta ditt lokala fack

Inkomstförsäkring

Vår inkomstförsäkring tål en jämförelse – den är en av de absolut mest förmånliga på marknaden. Om du sägs upp innebär vår inkomstförsäkring att tillvaron blir lite lättare och inkomstbortfallet mindre. Med upp till 80 procent av lönen i 150 dagar kan du fokusera på din karriär istället för att oroa dig för hur du ska få det att gå ihop ekonomiskt. Glöm inte att komplettera med a-kassa!

Läs om STs inkomstförsäkring

Karriärtjänster

Vi vill ge dig de bästa möjliga förutsättningarna för att du ska ha utrymme att växa, trivas och gå framåt i din yrkeskarriär. Därför ingår karriärtjänster i ditt medlemskap. STs karriärcoacher kan agera bollplank när du har funderingar kring nästa steg i karriären. Våra CV-granskare hjälper dig att lyfta dig själv och din kompetens på bästa sätt i ditt CV och personliga brev.

Läs om STs karriärtjänster

Lönerådgivning

STs lönerådgivare coachar dig inför lönesamtalet och hjälper dig att få en bild av löneläget på arbetsplatsen. Vi vet vilka argument du bör trycka lite extra på under ditt samtal! Vi tillhandahåller även den mest tillförlitliga lönestatistiken för staten.

Kontakta STs lönerådgivning

Möjlighet att påverka

Det är medlemmarna som är facket och tillsammans formar verksamheten. Som medlem i ST kan du rösta för att välja en förtroendevald som förhandlar om dina frågor med arbetsgivaren. Du kan också själv välja att bli förtroendevald om du tycker att det är spännande att driva dina kollegors intressen. 

Vill du engagera dig i frågor som rör arbetslivet? Då finns möjlighet för dig som medlem att bli aktiv i din fackklubb och driva de frågor som du brinner för. Som medlem har du också möjlighet att påverka vilka frågor ST i stort driver. Enligt förbundets stadgar har varje medlem, klubb, sektion eller avdelning rätt att när som helst inkomma med motioner och förslag.

Bli förtroendevald Motionera till ST

Försäkringar

Försäkringar är en självklar del av tryggheten och är en viktig förmån som vi kan erbjuda dig. Som ny medlem i ST får du automatiskt en livförsäkring och en olycksfallsförsäkring kostnadsfritt under tre månader. Om du är under 55 år får du också en sjukförsäkring premiefritt under tre månader. Försäkringsbolagen kontaktar dig under de kostnadsfria månaderna och du bestämmer då om du vill behålla försäkringarna.

Läs om försäkringar

Rabatter och erbjudanden för medlemmar

Hos oss får du en rad rabatter som du kan ha nytta av både privat och i karriären. Till exempel kan du teckna bolån och medlemslån med extra förmånlig ränta. Dessutom har vi en rad bra erbjudanden på t ex tidningar, böcker och semesterboende.

Tidningar & Böcker  Resor & Boende  Lån & Banktjänster  Kurser

Medlemstidningen Publikt

För att du lätt ska hålla dig uppdaterad om det som sker inom det statliga området får du STs medlemstidning Publikt hemskickad till dig 15 ggr per år. Publikt skriver om arbetsmarknad, arbetsliv och frågor som berör de myndigheter, stiftelser och bolag där ST finns.

Läs Publikt

Nyhet

Fackligt engagemang gör skillnad för arbetsplatsen

Våra medlemmar utgör kärnan i vårt förbund och det är de som gör oss starka. I vår nya medlemsintervjuserie möter du våra medlemmar som delar med sig av sin bild av facket och vad medlemskapet betyder för dem.