Se fram emot måndagen!

Jobbet tar upp en stor del av våra liv. Därför är det viktigt att du har ett som du trivs med - så att du ser fram emot vardagen (nästan) lika mycket som helgen.

Med våra karriärtjänster kan du få klarhet i vilket jobb du vill söka, slipa på dina ansökningshandlingar, utöka ditt kontaktnätverk och förbereda dig för arbetsintervjun.

Vi hjälper dig med nästa steg oavsett om du vill utvecklas på ditt jobb eller hitta nytt, så att du får en vardag som du ser fram emot

Är du inte medlem än? Bli det idag!

Våra karriärtjänster är gratis för alla medlemmar. Fackförbundet ST är facket för dig som jobbar på statens och medborgarnas uppdrag. 

Bli medlem!

Intervjuträning

När du ska gå på jobbintervju är det viktigt att du är väl förberedd. Intervjun är ditt tillfälle att bekräfta och förstärka bilden du lämnat i din ansökan. 

Vi erbjuder gratis intervjuträning till alla våra medlemmar så att du har bästa möjliga chans att få jobbet du söker.

Mer om intervjuträning

Kort karriärsamtal

Behöver du ett bollplank för dina karriärfunderingar? Ett kort samtal med våra karriärexperter ger dig tillfälle att lyfta frågor angående din karriär, ditt jobbsökande eller din professionella utveckling. 

En karriärexpert kan ge dig råd, svara på frågor och kan utmana dig att tänka i nya banor.  

Mer om karriärsamtal

Coachsamtal

Ibland är det bra att få nya perspektiv. Genom ett coachsamtal kan du tillsammans med en certifierad karriärcoach prata om din karriär, arbetssituation och hur du kan utvecklas i yrkeslivet. 

Samtalet fokuserar på vad som engagerar dig, hur du ska utnyttja din potential och hur du ska göra säkrare karriärval för att nå långsiktiga mål. Du bestämmer själv inriktning och frågor för samtalet. 

Mer om coachsamtal

Boosta ditt CV och personliga brev

Bra ansökningshandlingar är A och O när du ska söka jobb. Vi bedömer ditt CV och personliga brev utifrån vem du är och vilken tjänst du söker. Granskningen sker online och du får svar inom 24 timmar.

Du får en kvantitativ bedömning och personliga råd på vad du kan förbättra, anpassade till var du är i karriären. Sedan är du redo för att börja söka jobb!  

Mer om CV-granskning

Väck intresse på LinkedIn

En bra LinkedIn-profil kan spela en viktig roll i jobbsökandet! Oavsett om du redan har LinkeIn eller är nybörjare så kan våra experter hjälpa dig med granskning och tips. 

För dig som redan har en profil så fokuserar vi på att optimera den så att du sticker ut i mängden. Om du vill komma igång med LinkedIn guidar vi dig i ett fyrstegsprogram via mejl.  

Mer om LinkedIn-granskning

Vi vet var jobben finns!

Genom vår jobbportal hittar du lediga jobb i staten. Här kan du prenumerera på jobbannonser och få dem direkt till din inkorg.

Hitta lediga jobb i staten

Det här får du som medlem i Fackförbundet ST

Förutom hjälp och stöd i din karriär innehåller ett medlemskap förmåner som ger dig trygghet både på jobbet och privatlivet. 

  • Förhandlingshjälp: ST kan dina rättigheter och företräder dig om du till exempel blir uppsagd, diskriminerad eller inte får ut din lön.
  • Facklig rådgivning: När du har funderingar om din anställning, lön eller dina villkor är det viktigt med ett fack som är lätta att komma i kontakt med. För snabba svar kan du bland annat ringa eller mejla ST Direkt varje vardag.
  • Inkomstförsäkring: Om du sägs upp innebär vår inkomstförsäkring att tillvaron blir lite lättare och inkomstbortfallet mindre. Du kan maximalt få upp till 80 procent av lönen i 150 dagar. Glöm inte att komplettera med a-kassa!
  • Lönerådgivning: Våra lönerådgivare coachar dig inför lönesamtalet och hjälper dig att få en bild av löneläget på din arbetsplats. 
  • Försäkringar: Som ny medlem i Fackförbundet ST får du automatiskt en livförsäkring och en olycksfallsförsäkring kostnadsfritt under tre månader. Om du är under 55 år får du också en sjukförsäkring premiefritt under tre månader. Som medlem får du även förmånliga rabatter på en mängd försäkringar.

Och mycket mer!

Alla förmåner