Team av personer på kontor gör tummen upp

Handläggare till statlig myndighet

Som handläggare hos oss har du ett nära samarbete med nästan alla i hela Sverige. Istället för att begränsa dig till att möta förväntningarna från chef och kollegor får du chansen att också leverera mot studenter, pensionärer, journalister, politiker, grannar – ja hela samhället! Det du gör är viktigt för många och du kan förvänta dig riklig återkoppling.

Om tjänsten

I arbetsuppgifterna ingår att strategiskt och operativt stötta verksamheten kring högt uppsatta mål. Vi ser gärna att du har lång erfarenhet av att själv skapa tid, pengar och andra resurser då vi har valt att sätta budget och ramar som uppmuntrar till kreativitet. Detta är extra viktigt då tjänsten innebär ansvar för människors vardag och hälsa samt arbete med viktiga samhällsbärande funktioner. 

Vem är du?

Du är ständigt närvarande, prestigelös, väldigt stresstålig, flexibel och lösningsorienterad. Du trivs som bäst när du har många bollar i luften – där varje boll kan rymma ett livsavgörande beslut. Då hot och våld kan förekomma i din yrkesvardag erbjuder vi dig möjligheten att göra polisanmälan och framträda inför domstol.  
 
Du är positiv, serviceinriktad och ser det som en utvecklande utmaning att leverera tuffa besked till kollegor och medborgare. Vi tror att du uppfattar komplexitet och ansvar för rikets stabilitet och säkerhet som en del av förmånspaketet och att du gillar att ge det där lilla extra. 
 
Vi har hektiska 10-20 år framför oss, därför ser vi ser helst att du kommit så pass långt i din personliga och kompetensmässiga utveckling att dina behov redan är uppfyllda på den fronten.  

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dynamiska villkor med verksamhetsbaserad arbetstid. Du bestämmer själv hur mycket du vill jobba över och hur du vill anpassa ditt livspussel till arbetsuppgifterna. Vi kan också ge dig en spännande arbetsplats under ständig omorganisation.

Lönen är inte marknadsledande, men som anställd på Myndigheten är hela Sverige din arbetsplats. Det är därför mycket meriterande om du inte är alltför fäst vid din nuvarande hemstad.  
 
Du får en 6 månaders provanställning med chans till en 6 månaders allmän visstidsanställning med chans till ett föräldravikariat med chans till tillfällig anställning enligt anställningsförordningen.  

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning. Då vi redan har många män med höga kompensationskrav på avdelningen ser vi gärna kvinnliga sökanden med mer balanserade löneanspråk.  

Sista ansökningsdag 1 april.

Låter det här intressant?

Nej, trodde väl inte det. Men faktum är att detta är verkligheten för många av våra medlemmar.

ST verkar för ett hållbart arbetsliv för alla på statligt uppdrag. Frågor som vi aktivt arbetar med är till exempel:

  • Trygga anställningar
  • Jämställda löner
  • Bra fysisk och psykisk arbetsmiljö
  • Rätt till kompetensutveckling
  • Årliga lönerevisioner
  • Nolltolerans mot hot och våld
  • Rätt till en fast arbetsort

Läs mer om vilka frågor vi driver