Illustration som föreställer händer och smartphone

Frågor och svar om appen ST Tillsammans

Här samlar vi vanliga frågor och svar om vår app för dig som är förtroendevald, ST Tillsammans. Hittar du inte svaret på din fråga här eller har du förslag på förbättringar eller förändringar? Hör av dig till app@st.org.

Jag har problem med att logga in i appen, vad ska jag göra?

Kolla först att du är registrerad som förtroendevald i vårt medlemsregister. Det gör du genom att logga in på Mina sidor. Du kan också höra av dig till ST Direkt på 0771-555 444. Kolla också att ditt BankID funkar som det ska, se nedan.

Mitt BankID fungerar inte.

Har du problem med ditt bank-id kan du läsa mer här. Du kan också kontakta din bank direkt. På den här sidan kan du testa om ditt bank-id funkar som det ska.

Vad innehåller appen?

Appen innehåller:

  • Vanliga frågor och svar om till exempel lön, arbetsmiljö och semester
  • Stöd till dig i din viktiga roll som förtroendevald, till exempel guider kring hur du håller medlemsmöten och ordnar andra fackliga aktiviteter
  • Senaste nyheterna för dig som förtroendevald
  • Tips och råd kring värvning

Var laddar jag ner appen?

Appen finns att ladda ned både i App Store och Google Play.

Vem kan använda appen?

Alla som har ett förtroendeuppdrag inom Fackförbundet ST kan använda appen. I appen finns matnyttig information och nyheter för alla som är förtroendevalda, men vi har lagt extra fokus på dig som dagligen möter medlemmar på din arbetsplats, till exempel som arbetsplats- eller skyddsombud. Vi vet att du som är ny i ditt uppdrag ofta behöver lite extra stöttning och lättillgängliga fakta, så vi har tagit fram appen särskilt med dig i åtanke.

Varför krävs inloggning med BankID för att komma åt appen?

BankID-inloggningen är till för att vi ska kunna se att du är förtroendevald och kunna ge dig rätt information beroende på vilket avtalsområde du tillhör.

Varför gör ni en app riktad till förtroendevalda?

Våra förtroendevalda får många frågor från medlemmar och vi vet att det finns ett behov av stöd i det dagliga fackliga arbetet och i mötet med medlemmarna, speciellt hos våra nya förtroendevalda. Därför har vi tagit fram appen som ett stöd och verktyg för att göra ditt arbete som förtroendevald lättare och roligare.

Ser appen likadan ut för alla?

Nej, innehållet i appen skiljer sig åt beroende på vilket avtalsområde du jobbar inom. Det finns också delar av appen som du själv kan anpassa och lägga in information i och dessa delar är det bara du som kan se.

Jag har förslag på hur appen kan förbättras!

Vad bra! Appen är under ständig utveckling, så hör gärna av dig till app@st.org med förslag.

Jag hittar inte svaret på min fråga här.

Hör av dig till app@st.org. Ange gärna vilken telefonmodell du har och ta gärna en skärmdump.