Mina sidor

Nu lanserar vi nya Mina sidor

Nu har du som är medlem eller förtroendevald på Fackförbundet ST tillgång till en ny version av “Mina Sidor” på st.org. Du får därmed tillgång till en personaliserad sida i helt ny tappning. Vi har gjort om “Mina Sidor” från grunden – både form- och innehållsmässigt.

Nedan hittar du en FAQ som förklarar de ändringar vi har gjort samt varför vi har gjort dem. 

Hur loggar jag in på Mina sidor?

Klicka på länken "Logga in" som står högst upp i det högra hörnet på st.org. Du kan också klicka på knappen nedan. Du kommer sedan behöva logga in med BankID. Du kan endast logga in med BankID. Det är inte längre möjligt att logga in med lösenord. 

Till Mina sidor

Problem med inloggningen?

Har du problem med att logga in på Mina sidor?

Se till att använda en modern webbläsare som t.ex. Chrome eller Edge när du vill logga in. Använd inte Internet Explorer, en gammal webbläsare som inte stödjer vår inloggning.

Om problemen kvarstår behöver vi på kansliet veta vad som händer när du försöker logga in. Ta därför en skärmdump och mejla den till webben@st.org.

Tack!

Varför kan jag inte längre logga in med lösenord?

Inloggning med BankID är ett sätt för Fackförbundet ST att följa de regleringar och säkerhetsnivåer som gäller för känsliga personuppgifter som fackligt medlemskap enligt GDPR. Att säkerställa en hög säkerhetsnivå är ett beslut som är fattat av förbundsstyrelsen.

För dig som saknar BankID

 

Jag vill ändra eller uppdatera mina medlemsuppgifter (lön, anställning, arbetsplats, kontaktuppgifter, osv.). Hur gör jag? 

Ring oss på telefonnummer 0771 555 444 knappval 3 eller mejla på medlem@st.org så hjälper vi dig att uppdatera dina uppgifter. 

Jag vill ta del av mina medlemsförmåner. Hur gör jag?

Ta kontakt med ST direkt (stdirekt@st.org eller 0771-555 444) för hjälp och råd kring hur du kan ta del av förmånerna.

Jag vill anmäla mig till en utbildning. Hur gör jag? 

Om du inte har BankID för att logga in på utbildningsportalen kontaktar du utbildning@st.org, så hjälper utbildningsgruppen dig med hur du kan logga in på portalen.

Jag bor eller studerar utomlands och kan inte beställa BankID. Hur gör jag?

Utan BankID kan du dessvärre inte logga in på nya Mina sidor. Behöver du få fackligt stöd eller information om dina förmåner eller ditt medlemskap är du välkommen att höra av dig till ST Direkt (0771-555 444 eller stdirekt@st.org).

Hur avslutar jag mitt medlemskap? 

Ring oss på telefonnummer 08-790 52 21 så hjälper vi dig att avsluta ditt medlemskap. Vi har öppet alla vardagar 8:30-16:30. Dagen före röd dag/helgdag har vi öppet 08:30-12:30. Obs! Vi hanterar inga utträden via e-post. Utträden tar oftast upp till 2 månader. 

Om du vill begära utträde finns det några saker som du behöver tänka på. Läs mer om dem.

Vad behöver jag göra i och med lanseringen av nya Mina sidor? 

Du behöver inte göra något särskilt. Däremot vill vi gärna uppmana dig att uppdatera dina medlemsuppgifter, i synnerhet din lön. Ju mer uppdaterad din medlemsinformation är, desto bättre kan vi hjälpa dig.  

Vem vänder sig nya Mina sidor till? 

De vänder sig till dig som är medlem eller förtroendevald. 

Jag har skyddad identitet. Hur loggar jag in? 

Du som har skyddad identitet kommer att kunna logga in med BankID. 

Varför lanserar ni en ny version av Mina sidor?

Lanseringen av den nya versionen av Mina sidor är första steget i att göra om hela st.org. Webbplatsen behövde ses över från grunden för att bättre uppfylla dina och medlemmarnas behov. Dessa behov handlar kortfattat om att få relevant information och stöd som går lätt att hitta. Därför har vi jobbat fram en bättre struktur så att du lättare ska hitta vad du söker och ökat personaliseringen så att du som loggar in får den information som är relevant för dig.

Vad är nytt med Mina sidor? 

När du loggar in första gången på nya Mina sidor kommer du se att designen är annorlunda. Mina sidor har också förändrats för att bättre passa dig och dina behov. Vår ambition har varit att skapa ett personligt utrymme som är mer tilltalande och relevant – mer användarvänligt med andra ord. Därför kommer du också, utöver ett nytt utseende, få tillgång till nytt innehåll.

Vad innehåller nya Mina sidor?

Bakom inloggning finns sidorna för medlemmar och förtroendevalda. För dig som är medlem har vi samlat råd och stöd kring arbetslivet, medlemsutbildningar samt förmåner. 

Om jag har förslag på förbättringar - kan jag då ge feedback?

Vi tar gärna emot feedback; tankar kring era behov hjälper oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Hör av dig till webben@st.org.

Kommer ni att göra om medlemsregistret eller ST Butiken? 

Nej, det finns i dagsläget inget beslut från förbundsstyrelsen om att göra om medlemsregistret eller ST Butiken.

Kommer ni att göra om st.org? 

Ja, det kommer vi att göra. Det nya st.org lanseras i höst. Exakt lanseringsdatum är inte spikat ännu. Förutom en ny design kommer nya st.org att få ett tydligt värvningsfokus och kommer därmed i huvudsak vända sig till våra presumtiva medlemmar.

Kommer ni att göra om ST Lokalt?

Ja, det kommer vi att göra. Lanseringen kommer ske samtidigt som lanseringen av nya st.org under hösten.