Fikastund vid laptopen

Fika med facket!

Bjud arbetskamraterna på en trevlig fikastund och en chans att bekanta sig mer med facket!

Under våren har du som förtroendevald möjlighet att boka in en facklig fikastund tillsammans med två av Fackförbundet STs medarbetare. Du samlar arbetskamraterna – antingen fysiskt eller digitalt – och vi fixar diskussion och fika. 

Fackförbundet STs kanslipersonal medverkar digitalt. Aktiviteten kostar inget för din klubb.

Samtalsämnen att välja mellan

Fikastunden tar cirka 30 minuter. Välj mellan något av nedanstående samtalsämnen.

  • Bra arbetsmiljö – hemma och på jobbet – Allt fler jobbar hemifrån, samtidigt som coronapandemin ställer nya krav på den vanliga arbetsplatsen. Med avstamp i Fackförbundet STs nysläppta rapport pratar vi om hur vi tillsammans kan jobba för bra arbetsmiljö – oavsett varifrån vi arbetar.
  • Varför finns facket? – Denna aktivitet fokuserar på fördelarna med att vara med i facket. Varför behövs facket och hur fungerar kollektivavtalen? Vi passar också på att berätta om varför det är en bra idé att vara medlem om något händer. Denna presentation finns också på engelska.
  • Ditt nya kollektivavtal – för dig inom staten – Vi pratar om nyheterna i det nya centrala kollektivavtal som tecknades i december förra året och om hur det hänger ihop med de lokala förhandlingarna på din arbetsplats.
  • Ditt nya kollektivavtal – för dig inom spårtrafik – Vi pratar om nyheterna i det nya centrala kollektivavtal som tecknades i december förra året och om hur det hänger ihop med de lokala förhandlingarna på din arbetsplats.

Så bokar du in en fika

Fikastunder kan bokas datumen nedan. Vi avsätter en timme per bokning. Skicka din intresseanmälan via formuläret längre ned på sidan!

Har du frågor?

Har du frågor eller funderingar om aktiviteterna? Skicka dessa till varva@st.org. Har du redan beställt en aktivitet och har frågor? Använd fältet Övriga frågor i formuläret nedan.

Intresseanmälan