Verktyg för bättre kommunikation

Att kommunicera på ett sätt som får medlemmar att känna sig delaktiga i förbundet är ett av våra viktigaste uppdrag. När du tillsammans med medlemmarna på din arbetsplats är engagerade har ni större möjlighet påverka. På den här sidan hittar du verktyg för att underlätta i ditt kommunikationsarbete.

Mallverktyget - Skapa utskick med STs profil

Ingången till mallverktyget hittar du genom att logga in på Min sida. Alla förtroendevalda har fått ett konto i mallverktyget där du snabbt och enkelt kan skapa egna utskick, affischer eller brev med STs profil.

Till Min sida

Lagring av filer och e-post

ST erbjuder dig en fristående lösning för lagring av filer och utskick av e-post. Det är en webbtjänst som kan nås överallt där det finns en internetkoppling. Din data lagras i Sverige och lösningen hanteras av STs driftleverantör HPS.

Tjänsten är gratis och kan användas vid behov, oberoende av arbetsgivarens system. Det är också ett säkrare sätt att lagra information än gratistjänster.

Den nya GDPR-lagstiftning som började gälla den 25 maj 2018 har uppmärksammat behovet av mejl och lagringstjänster som kan användas av dig som är förtroendevald. ST rekommenderar inte att du använder gratistjänster för detta eftersom du då saknar kontroll över vart information lagras och hanteras.

Guide - Så använder du systemet

Frågor och svar om GDPR

E-post via medlemsregistret

Förtroendevalda med tillgång till STs medlemsregister kan göra utskick till medlemmar direkt via registret. Det är ett snabbt sätt att skicka information till många medlemmar samtidigt.

Så här kommer du åt STs medlemsregister

Nyhetsbrevsverktyg

Är du förtroendevald på en avdelning kan det behövas ett kraftfullare verktyg för att kunna samla in statistik kring utskick, öppningsfrekvens med mera. ST erbjuder avdelningar hjälp att skapa ett konto hos e-postverktyget Rule.

Varje avdelning står själv för kostnaden.

För att få veta mer skicka ett mejl till: teaminfo@st.org

ST Butiken - Trycksaker och give aways

Behöver du give aways, trycksaker, pennor eller annat material att sprida på arbetsplatsen eller för att välkomna en ny kollega till ST? Det finns att köpa och ladda ner i ST Butiken. Prata med din lokala styrelse om hur du ska gå tillväga för att köpa in material.

Till ST Butiken

Avdelningssidorna - Er egen hemsida

Varje avdelning och sektion har möjlighet att få en egen sida på st.org. Där kan redaktören för sidan lägga upp information till medlemmar eller förtroendevalda och sedan länka till via nyhetsbrev, e-post eller andra kanaler. Om din arbetsgivare till exempel inte tillåter användning av det egna intranätet för att sprida facklig information är avdelningssidorna ett mycket bra alternativ.

Gången för att få en sida är:

  1. Avdelningen eller sektionen bestämmer om att ha sida på st.org
  2. Därefter utser respektive styrelse en eller fler redaktörer
  3. Dessa utbildas av STs webbredaktör i systemet och kommunikation på webben.

Sedan är det bara att köra igång

Vill du se hur andra avdelningar gjort kan du söka efter en myndighet, eller ett bolag du är nyfiken på under ST lokalt.

För att få veta mer skicka ett mejl till:

lars.pauli@st.org