Verktyg för bättre kommunikation

Att kommunicera på ett sätt som får medlemmar att känna sig delaktiga i förbundet är ett av våra viktigaste uppdrag. På den här sidan hittar du som förtroendevald verktyg som underlättar ditt kommunikationsarbete.

Mallverktyget – skapa utskick med Fackförbundet STs grafiska profil

Med mallverktyget skapar du som förtroendevald enkelt informationsmaterial som affischer, flyers och inbjudningar.

Till mallverktyget

E-post och lagring av filer

Fackförbundet ST erbjuder dig som förtroendevald en fristående lösning för e-post och lagring av filer. Det är en webbtjänst som kan nås överallt där det finns en internetkoppling. Din data lagras i Sverige och lösningen hanteras av STs driftleverantör HPS.

Tjänsten är gratis och kan användas oberoende av din arbetsgivares system. Det är också ett säkrare sätt att lagra information än gratistjänster.

Guide – så använder du systemet

E-post via medlemsregistret

Förtroendevalda med tillgång till STs medlemsregister kan göra utskick till medlemmar direkt via registret. Det är ett snabbt sätt att skicka information till många medlemmar samtidigt.

Så här kommer du åt STs medlemsregister

ST Butiken – trycksaker och give aways

Behöver du give aways, trycksaker, pennor eller annat material att sprida på arbetsplatsen eller för att välkomna en ny kollega till Fackförbundet ST? Det finns att köpa och ladda ner i ST Butiken. Prata med din lokala styrelse om hur du ska gå tillväga för att köpa in material.

Till ST Butiken

Avdelningssidorna – er egen hemsida

Varje avdelning och sektion har möjlighet att få en egen sida på st.org. Där kan redaktören för sidan lägga upp information till medlemmar eller förtroendevalda och sedan länka till via nyhetsbrev, e-post eller andra kanaler. Om din arbetsgivare till exempel inte tillåter användning av det egna intranätet för att sprida facklig information är avdelningssidorna ett mycket bra alternativ.

Gången för att få en sida är:

  1. Avdelningen eller sektionen bestämmer om att ha sida på st.org
  2. Därefter utser respektive styrelse en eller fler redaktörer
  3. Dessa utbildas av STs webbredaktör i systemet och kommunikation på webben.

Sedan är det bara att köra igång.

Vill du se hur andra avdelningar gjort kan du söka efter en myndighet, eller ett bolag du är nyfiken på under ST lokalt.

För att få veta mer, skicka ett mejl till lars.pauli@st.org.