Fem saker du kanske inte visste om ditt medlemskap

Som studentmedlem i ST har du tillgång till en rad smarta förmåner – från kostnadsfri granskning av ditt cv till möjligheten att skriva ett juridiskt korrekt samboavtal. Men ditt medlemskap innebär mer. Här är fem saker du kanske har missat.

Också du som studentmedlem kan få förhandlingshjälp

Trygghet är ett stort skäl för många som jobbar att vara med i facket. Visste du att också ditt kostnadsfria studentmedlemskap innebär att du kan få förhandlingshjälp när du extrajobbar? Du kan till exempel höra av dig till oss om din arbetsgivare inte följer de lagar och regler som gäller eller om du hamnar i en tvist. Börja med att vända dig till vår medlemsrådgivning ST Direkt om du stöter på problem.

Läs mer om när och hur vi kan hjälpa till

Du kan träna på begåvningstester gratis

När du söker en tjänst kan du behöva göra ett begåvningstest som en del av ansökningsprocessen. Som studentmedlem i ST har du gratis tillgång till tjänsten Squidfactor, där du kan träna på tester som liknar de som arbetsgivarna använder.

Prova här

Vi anordnar studiebesök och föreläsningar

Förra året knackade vi bland annat på hos Regeringskansliet och Folke Bernadotteakademin. Finns det någon statlig arbetsplats vill veta mer om? Tipsa oss på student@st.org eller på Facebook så går det med stor sannolikhet att ordna!

Du blir yrkesverksam medlem för 100 kronor

Just landat första statliga jobbet? Att ta klivet till ett ordinarie medlemskap i ST innebär en rad fördelar för dig som börjat arbeta – från förmånliga försäkringar till tryggheten att någon alltid backar upp dig om det skulle uppstå en tvist på jobbet. När du som studentmedlem byter till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du bara 100 kronor i medlemsavgift det första året.

Läs mer här

Du är del av något stort

Ett fackförbund är inte vilken förening som helst. Som medlem är du med och står bakom allt det som vi tillsammans kämpar för - från internationellt fackligt arbete till schyssta arbetsvillkor för alla som jobbar på statligt uppdrag här hemma i Sverige. Du har med andra ord anledning att vara stolt.

Läs mer om vad ST vill här