Person sitter med laptop

Få jobb med LinkedIn – tips till dig som student

Du som är student och snart ska ut i jobblivet kan ha stor nytta av det sociala jobbnätverket LinkedIn. Men det gäller att använda det på rätt sätt. Här intervjuar vi Erik Fors-Andrée som är jobbexpert och vd på Go Monday som delar med sig av sina bästa tips.

Välkommen på lunchföreläsning: Få jobb med LinkedIn 

Tisdag 7 december 12:15-13:15 (distans via Zoom)

Erik Fors-Andrée, jobbexpert och vd på Go Monday kommer i denna föreläsning lära dig hur du lyckas med din LinkedIn-profil. Vad är viktigast att tänka på? Hur skapar jag en profil som faktiskt leder till något? Det kommer även att hållas en frågestund efter föreläsningen där alla som deltar är välkomna att ställa frågor.

Till anmälan


Varför är det viktigt att använda sig av Linkedin när man söker jobb?

LinkedIn är bra på flera sätt när man söker jobb. Det kanske viktigaste är att rekryterare och arbetsgivare kan hitta dig på Linkedin, vilket leder till nya kontakter och i bästa fall leder till ett jobb utan att du behövt söka på traditionellt vis.

Men LinkedIn är också viktigt på många andra sätt, inte minst för att göra research om arbetsgivare och skapa sig en bild om vilka som jobbar där och vad de har för bakgrund. 

Är profilbilden viktig? 

Ja, profilbilden är viktig. Till och med mycket viktig. Använd en bild av bra kvalitet och från ett sammanhang som är (eller skulle kunna vara) professionellt. Titta gärna på hur organisationer du vill jobba hos, presenterar sin medarbetare - och försök göra något liknande. 

Vilka misstag brukar folk göra på Linkedin? 

Din profil säger inget

Det vanligaste misstaget är att inte ta sin profil på allvar. Det finns på tok för många profiler med knappt någon information alls. Sammanfattningen på LinkedIn är ofta helt tom, trots att det är en mycket viktig chans att beskriva dig själv, vad du drivs av och vilket sammanhang du vill vara i. 

Du väger dina kontakter på en guldvåg

Att vara för restriktiv med vem man lägger till som kontakt. LinkedIn bygger på att ha ett nätverk, det är genom att ha många kontakter som du själv blir lättare att upptäcka för arbetsgivare och rekryterare. 

Du har ett nätverk – men du använder det inte

Att inte använda sig av nätverket. De kontakter du har, har ett värde. Men om du interagerar når du så mycket längre. Det kan vara i flödet eller genom att skriva direktmeddelanden. 

Hur ska man göra för att sticka ut i mängden? 

Det unika i någons profil ligger ofta i en kombination av saker. Du sticker sällan ut för att gått en viss utbildning, för att du läst en viss kurs eller för att du gjort praktik på en viss arbetsplats. Men du sticker ut när du skapar en kombination av saker.

Att du både läst till socionom, praktiserat på en startup och läst extra kurser i filosofi, blir en rätt unik kombination som sticker ut. Sen gäller det förstås också att paketera det på ett starkt och bra sätt.

Hur avgörande är en LinkedIn-profil för att få jobb? 

LinkedIn är en del i jobbsöket. Alla kommer inte att få jobb den vägen, men alla behöver finnas där och ge ett starkt intryck. Jag brukar säga att ingen rekrytering sker utan att LinkedIn varit med någonstans i processen.

Från att arbetsgivare hittar sin nästa medarbetare genom sitt nätverk på LinkedIn, till att man annonserar på LinkedIn, till att man sköter processen på traditionellt vis men kollar upp kandidater även på LinkedIn.

Hur skulle du själv använda Linkedin för att söka ditt första jobb? 

Jag skulle i första hand se till att ha en så stark profil som möjligt, det jobbet är viktigt oavsett hur mycket jag sen vill fokusera på att använda LinkedIn i mitt jobbsök. Sen skulle jag använda LinkedIn för att hitta intressanta arbetsgivare, göra research om spännande jobb och människor - och ibland ta direktkontakt med företag eller personer som kan hjälpa mig framåt.