Nytt avtal på Lernia

I juni skrev ST på det nya centrala kollektivavtalet för Lernia AB, Lernia Utbildning och Sweja Kunskapscenter AB. Avtalet innehåller bland annat ett löneutrymme i nivå med övriga arbetsmarknad och högre pensionsavsättningar.

Här kan du läsa hela avtalet

Vi är mycket nöjda över att äntligen fått bort alla gamla anställningsformer i avtalet. Dessa har bidragit till att anställda i branschen fått långa tidsbegränsade anställningar utan den trygghet som en tillsvidareanställnings skulle ge. Nu är det reglerna i LAS, Lagen om anställningsskydds, som kommer att gälla. Detta är en fråga som ST drivit i flera avtalsrörelser.

Det nya avtalet gäller i tre år och ger ett löneutrymme på 6,1 procent. Avtalet ger också 0,4 procent extra i tjänstepensionsavsättning.

Vi fick bland annat igenom:

  • 6,1 % i löneutrymme över tre år
  • Högre pensionsavsättning
  • Bättre anställningsformer
  • Bättre förutsättningar för att bedriva lokalt fackligt arbete
  • En arbetsgrupp med målsättningen att förbättra arbetsmiljön

Vad händer nu?

Nu när de centrala förhandlingarna är klara börjar förhandlingarna om lönerna på Lernia AB, Lernia utbildning och Sweja Kunskapscenter AB och MBB processen kan fullföljas.

ST inom Lernia kommer att ha ansvar för de lokala löneförhandlingarna.

Anette Brogren

Anette Brogren

Ombudsman
08 - 790 51 20
Press

Nytt avtal klart för Lernia

Idag har ST och Almega tecknat ett nytt löneavtal för Lernia AB, Lernia Utbildning och Sweja Kunskapscenter AB. Det nya avtalet gäller i tre år.