Almedalen

ST finns på plats i Almedalen för att påverka! I år handlar våra seminarier om medborgarnas perspektiv på staten och statstjänstemannarollen.

Medborgarnas perspektiv på att staten finns i hela landet

4 juli klockan 09:30 - 10:30 i TCO-landet

Regeringen vill flytta statliga myndigheter från Stockholm till andra städer. Alla riksdagspartier i Landsbygdskommittén föreslår att 10 000 statliga jobb ska flyttas ut. Men vad vill medborgarna och vilka behov finns av statlig service? Och hur slår flyttplanerna mot de statliga verksamheterna?

Kom till Almedalen och lyssna på Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, Ardalan Shekarabi, civilminister (S) och Anders W Jonsson, vice ordförande i Centerpartiet.

Moderator: Sonja Schwarzenberger, Arena opinion

Läs mer

Quiz om det statliga uppdraget

4 juli klockan 12:30 - 13:30 i TCO-landet

Välkommen på quiz om statstjänstemannarollen. Du kommer tillsammans med panelen få testa vad det statliga uppdraget innebär och vilka regler som gäller. Vi på Fackförbundet ST vill att en statstjänstemannautbildning införs för att säkerställa en god statsförvaltning. Fina priser utlovas till alla som deltar.

I panelen deltar bland annat Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, Maria Larsson, landshövding i Örebro län och Joakim Stymne, generaldirektör SPV.

Moderator: Alexander Arminento, Publikt

Läs mer