test

Bli adept och få en mentor som jobbar i staten

Vill du utöka ditt nätverk och få inblick i vilka jobbmöjligheter som finns inom den statliga sektorn? Då ska du ansöka till Fackförbundet STs mentorskapsprogram! Som adept blir du tilldelad en mentor som blir ditt stöd och bollplank inför ditt kommande yrkesliv. 

Ett smart sätt att få en fot in i arbetslivet

Mentorskapsprogrammet är tänkt att ge dig som adept en inblick i konkreta arbetsuppgifter och vad som utmärker den statliga sektorn. Mentorskapsprogrammet kan ses som en brygga mellan studier och arbetsliv.

Som adept kan du utöka ditt nätverk och få ett vidgat perspektiv på vilka områden den statliga sektorn erbjuder och hur arbetslivet fungerar i praktiken. Studier har visat att lyckade mentorskap bidrar till personlig utveckling både för mentorer och adepter.

Anmäl dig här 

Om att vara adept

En adept är motsvarigheten till en mentor. Som adept är det du och dina önskemål som ska vara i fokus under träffarna med din mentor. Som adept är det ditt ansvar att beskriva dina önskemål inför mentorskapet. Du har huvudansvaret för mentorskapsprogrammet och det är du som ska vara drivande i vilka ämnen/områden adepten du vill ta upp eller få hjälp med.

Så funkar mentorskapsprogrammet

Som adept kommer du att bli inbjuden till en gemensam digital träff där vi kommer att prata om hur ni som mentorer och adepter kan arbeta tillsammans och få bästa möjliga utbyte av varandra.

Sedan pågår mentorskapet under januari 2022 till juni 2022 där vi rekommenderar att ni träffas minst 4 gånger. 

Har du frågor?

Hör av dig till student@st.org