Britta Lejon

Vi storsatsar inför avtalsrörelsen 2020

Nyhet
Förbundsstyrelsen har valt att 2019 göra en storsatsning på att öka vår synlighet och värvning. Vi vill gemensamt göra denna kraftsamling för att vi ska bli fler och på så sätt gå ännu starkare in i avtalsrörelsen 2020. Genom satsningen vill vi visa på varför det är viktigt att vara med i facket och att ett fackligt medlemskap gör skillnad.

Varje medlem är viktig för att göra skillnad på arbetsplatsen men även i arbetslivet i stort. Det är särskilt viktigt i tider av förändring. Vi vet att ST är ett bra förbund och vi vill erbjuda fler att vara med. På så sätt blir vi ett ännu starkare förbund och kan göra mer skillnad för medlemmarna. Men för att vi ska lyckas med detta måste vi alla hjälpas åt och gemensamt synas, ställa frågan om ett medlemskap och berätta om vad ST gjort, gör och kommer att göra. Vi är starka tillsammans.

Inom kort kommer ni att få mer information om vad som planeras men jag vill redan nu berätta om satsningen och ge några smakprov på vad som händer under året.

  • Nya aktivitetspaket kopplat till värvande möten på arbetsplatsen lanseras i april.
  • Material med tips för framgångsrik rekrytering kommer under våren.
  • Nya profilprodukter för att synliggöra förbundet tas fram.
  • Synlighetskampanj för att öka kännedomen genomförs i vår och höst.
  • En värvningsturné under fyra månader genomförs i höst genom hela Sverige, från norr till söder, med synlighetsaktiviteter, arbetsplatsbesök och lokal marknadsföring.

Vi samlar insatserna och drar nytta av att alla gör det samtidigt och tillsammans; olika avdelningar, olika arbetsplatser, förtroendevalda och anställda. Tillsammans är vi starka.

Det kommer att ges flera tillfällen att prata om denna gemensamma satsning. Jag hoppas att ni vill delta i detta viktiga arbete.

Låt oss nu gemensamt bygga ett ännu starkare ST.

Hälsningar Britta Lejon, förbundsordförande