Snart byter vi försäkringsbolag

Vi byter försäkringsbolag

Nyhet
Vid årsskiftet flyttar våra medlemsförsäkringar till Folksam. Du som har försäkringar genom ST kommer att ha ett lika bra skydd också i fortsättningen. Här förklarar vi flytten i korthet och i vilka lägen du själv behöver göra något.

Den här informationen gäller dig som blev yrkesverksam medlem, doktorandmedlem eller seniormedlem i ST före 1 september 2019.

Den 1 januari 2020 flyttas personförsäkringar som du har via Fackförbundet ST från Trygg-Hansa till Folksam. Även din inkomstförsäkring hos Bliwa – som ingår automatiskt för alla yrkesverksamma medlemmar – flyttas till Folksam.

Dina nuvarande försäkringar gäller som vanligt fram till årsskiftet, sedan sker flytten automatiskt. Om du medförsäkrat dina familjemedlemmar flyttas också deras försäkringar.

Försäkringar som berörs av flytten

Du som i dag har någon eller några av följande försäkringar hos Trygg-Hansa kommer från och med 1 januari att ha motsvarande försäkringar hos Folksam.

  • Olycksfallsförsäkring
  • Händelseförsäkring för vissa diagnoser
  • Livförsäkring
  • Sjukförsäkring
  • Sjukkapitalförsäkring
  • Barnförsäkring
  • Seniorlivförsäkring
  • Seniorolycksfallsförsäkring

Vad behöver du göra?

Du som är sjukskriven

Om du är sjukskriven och får ersättning från din sjukförsäkring behöver du teckna en fortsättningsförsäkring hos Trygg-Hansa för att ersättning ska fortsätta betalas ut. Läs mer om det här.

Du som själv valt vem som ska få ersättning från din livförsäkring

Om du har en livförsäkring går ersättningen i första hand till din make, maka, sambo eller registrerade partner, i andra hand till dina arvingar. Har du anmält till Trygg-Hansa att någon annan ska få ersättningen? Då behöver du kontakta Folksam för att det ska fortsätta vara så också efter årsskiftet. Ring Folksam på 0771-11 11 77 så hjälper de dig.

Du som tecknat andra försäkringar

Det är bara personförsäkringar som är knutna till ditt ST-medlemskap som flyttas. Om du till exempel har försäkrat din bil till rabatterat pris kommer den försäkringen att vara kvar i Trygg-Hansa även efter årsskiftet. Vill du samla alla dina försäkringar hos samma försäkringsbolag behöver du själv säga upp dina försäkringar i Trygg-Hansa och teckna motsvarande försäkringar hos Folksam.

Varför byter ST försäkringsbolag?

Vi ser regelbundet över våra avtal för att våra medlemmar ska ha så bra villkor som möjligt. För de flesta av STs medlemmar kommer det nya avtalet med Folksam att innebära lägre försäkringskostnader och bättre villkor.

Har du frågor?

Har du frågor om dina nya försäkringar i Folksam? Ring Folksam på
telefonnummer 0771-11 11 77 eller läs mer om flytten på vår frågor och svar-sida.

Till vanliga frågor och svar om flytten