Statsministern talar på STs kongress

Press
Imorgon, 24 maj, inleds Fackförbundet STs kongress på Nackastrandsmässan i Stockholm. Kongressen inleds klockan 11.00 med att Britta Lejon, STs ordförande, håller tal. Därefter, cirka 11.30, håller Stefan Löfven, statsminister, tal. Media är välkomna att lyssna på plats och då behövs en anmälan.

Kongressen är STs högsta beslutande organ och den här kongressen heter Framtidskongressen. Det gör den eftersom ombuden ska besluta om en ny vision, anta nya mål och besluta om ST ska byta namn. Det ska också väljas ordförande och en ny styrelse. Förslaget är omval av sittande ordförande Britta Lejon. Det är 127 ombud som ska besluta i dessa viktiga frågor.

Både Britta Lejon och Stefan Löfvens tal direktsänds via www.st.org. Dagordningen för STs kongress 24-26 maj finns här https://st.org/delta/sts-kongress-2016/det-har-hander-pa-kongress  

För att lyssna på statsministerns tal på plats mejla namn och redaktion till Sofia Johansson, pressekreterare, på sofia.johansson@st.org Ta med legitimation till Nackastrandsmässan. Om du har frågor går det bra att ringa på 070-314 52 73.