Brevinkast

Nytt avtal klart inom bransch kommunikation

Press
Fackförbundet ST och Almega har tecknat ett nytt löneavtal för bransch kommunikation. Avtalet innebär löneökningar på 2,2 procent, i nivå med det så kallade märket och övriga arbetsmarknaden.

- Utöver löneökningar till våra medlemmar så är vi nöjda med att ha åstadkommit en gemensam arbetsgrupp som ska diskutera arbetstider och raster. På kommunikationsområdet är verksamheten igång dygnet runt och det är viktigt att få bra villkor för arbetstiderna för att förbättra arbetsmiljön, säger Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST.

I den gemensamma arbetsgruppen med arbetsgivarna är det vår ambition är att fler timmar ska räknas som nattarbetstid, att tydliggöra rastplanering och att arbetstidsmåttet ska bli mer rimligt. Våra medlemmar behöver få bättre möjligheter att kombinera sitt arbetsliv med sitt privatliv.

- Vi är också nöjda med att ha fått till tydligare skrivningar om när respektive anställningsform ska användas. Vi anser att timanställning har använts för ofta när det egentligen borde varit andra anställningsformer. Det är vår åsikt att det ska vara fasta anställningar när det är permanenta arbetsuppgifter som ska utföras, kommenterar Britta Lejon.

Avtalet löper ut den 31 juli 2017 och berör drygt 4 000 ST-medlemmar på bland annat PostNord, Swedavia, Menzies Aviation AB, Bring Citymail, EPN och Aviator.

För mer information kontakta Sofia Johansson, pressekreterare, på 070-314 52 73, eller via sofia.johansson@st.org