Ensam person dricker kaffe

Mobbning på jobbet – två risker att ha koll på

Nyhet
Finns det grogrund för mobbning på din arbetsplats? Här är två riskfaktorer att ha koll på – och råd om hur du kan tänka om du tror att du själv är drabbad.

I Fackförbundet STs senaste temperaturmätare uppgav en av fyra medlemmar att mobbning förekommer på deras arbetsplats. Som kollega finns det flera saker att vara uppmärksam på.

Stefan Blomberg är psykolog och forskare med inriktning på arbetsplatsmobbning.

– Att chefen tenderar skälla ut samma person eller personer är en tydlig signal att det är mobbningsprocesser under uppsegling. Att det finns syndabockar eller personer som det på något sätt är legitimerat att skvallra om är andra tydliga varningssignaler, säger han.

Att någons arbetsinsats brukar granskas mer än andras kan också vara ett tecken.

Två riskfaktorer sticker ut

Stefan Blomberg pekar på två stora riskfaktorer som kan leda till mobbning. Den ena är olösta konflikter som bitit sig fast.

– Det kan vara konflikter om maktpositioner eller att vi har olika mål – eller att vi har samma mål, men olika metoder för att nå dem.

Här kan hög arbetsbelastning spela roll.

– När vi är stressade blir vi mer konfliktbenägna och ofta lite mer otrevliga. När det är för mycket att göra hinner vi dessutom inte riktigt lösa konflikter. Att be om ursäkt och diskutera tar tid.

Den andra riskfaktorn är när de flesta i en grupp är lika varandra samtidigt som någon eller ett fåtal sticker ut. Det kan till exempel handla om ålder, kön, arbetsmoral, utbildning eller sexuell läggning.

– Det är viktigt att göra sig själv som grupp medveten om att det starka viet också kan vara en riskfaktor. En viss jargong kan skapa sammanhållning, men också vara exkluderande.

Om du tror att du själv är drabbad

Har du uttryckligen ställt dig själv frågan ”är jag mobbad?” är det förmodligen en viktig signal att lyssna på, menar Stefan Blomberg.

– Vid det laget brukar mobbningen ha pågått ett tag.

Om du upplever att en handling känns obegriplig eller orättvis är Stefan Blombergs råd att i första hand försöka förstå snarare än att gå till motattack.

– Det kan handla om att ställa frågor som ”varför sa du så där?” eller ”varför gjorde du så där?”. Om du förstår skälen kanske det som hände inte längre framstår som orättvist.

Men om du inte förstår och liknande saker fortsätter hända kan det vara läge att börja anteckna och spara konstiga eller otrevliga mail.

– Kolla också upp om det finns någon du kan bolla med. Det kan vara ett skyddsombud eller en särskild stödperson som ofta finns i bra organisationer.

Om du vet med dig att organisationen har rykte av sig att vara dålig på att hantera mobbning ger Stefan Blomberg ett – om än motvilligt – råd: sök andra jobb tidigt.

– Konsekvenserna för den egna hälsan om situationen skulle balla ur är gigantiska och det går fortare än man tror.