10 tips som höjer din lön

STs lönerådgivare coachar dig inför ditt lönesamtal och ger dig tips på hur du kan lyfta dina kompetenser utifrån de lönekriterier som finns på din arbetsplats. Vi vet vilka argument du bör trycka lite extra på under ditt samtal. Här är våra vassaste tips!
  1. Ta reda på hur löneläget ser ut på arbetsplatsen, ring ST Direkt för lönecoachning samt kolla tipsen på hemsidan.
  2. Öva hemma på löneförhandlingen och förbered några bra argument, var konkret och ge exempel
  3. Ange hellre ett för högt än för lågt löneanspråk och var tydlig med att det är ditt löneförslag
  4. Vänta med att lämna löneanspråk tills du varit på intervju och fått mer inblick i tjänstens innehåll
  5. Prata med ditt lokala fack, om du inte får den lön du önskar be din chef motivera varför du har den lön du har och vad du kan göra för att förändra den.
  6. Läs in dig på lönekriterierna som gäller på din arbetsplats långt innan själva lönesamtalet och var förberedd inför de årliga lönesamtalen
  7. Dokumentera ditt lönesamtal och be din lönesättande chef läsa igenom anteckningarna. På så sätt har du en utgångspunkt inför nästa års samtal.
  8. När du tagit reda på all information, fundera och bestäm dig för 3 nivåer: 1. Drömlönen 2. Lön du är nöjd med 3. En lägsta nivå som du inte går under.
  9. Om du har bra förhandlingsläge kan du ha is i magen. Om ni inte kan komma överens vid första samtalet, lyssna in arbetsgivarens argument, föreslå sedan att ni funderar eftersom ni står långt ifrån varandra och bestäm ny tid då ni hörs igen. Du har då tid att tänka över situationen och komma fram till motargument om varför du ska ha den högre lönen och fler sätt att motivera dig på.
  10. Prata inte bara med den lokala fackliga kontakten angående kronor och ören, utan också hur arbetsmiljön är då allt inte handlar om pengar. Fråga också vilken kompetens som saknas på arbetsplatsen och som du då kanske kan matcha och framhålla för arbetsgivaren i löneförhandlingen.